Ruoppaustyöt

Erikoisalaamme ovat teollisuuden altaiden ja vesistöjen imuruoppaukset tehokkaalla kalustolla ja ympäristöystävällisillä teknologioilla.

Imuruoppaus teollisuuden laskeutusaltaiden puhdistukseen

checkmark

Vaativiin kohteisiin soveltuva kalusto

Imuruoppaus toteutetaan kelluvan kaluston avulla. Watermaster-monitoimikoneiden lisäksi käytössämme on jopa 16 metrin syvyyteen ulottuvia ruoppaajia, joiden avulla voidaan puhdistaa syviä satama- ja teollisuusaltaita. Koneissa on mittalaitteet, jotta työ saadaan tehtyä mahdollisimman tarkasti. 

checkmark

Ympäristöystävälliset menetelmät

Geotuubi- ja polymeeritekniikan avulla pilaantuneet tai ylimääräiset maa-ainekset voidaan käsitellä ja kuivattaa tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti mahdollista jatkokäyttöä tai turvallista hävittämistä varten. Meille on myönnetty laatu- (ISO9001), ympäristö- (ISO14001) ja turvallisuussertifikaatit (ISO45001). 

 

checkmark

Pitävät aikataulut isommissakin projekteissa

Toimimme aina sovitussa aikataulussa, turvallisesti ja määräyksiä noudattaen. Meillä on työlleen omistautunut henkilöstö, jonka ammattitaitoon voi luottaa. Pidämme asiakkaamme aina ajan tasalla projektin etenemisestä. 

vesistö

Tarvitsetko yhteistyökumppania pidemmäksi aikaa?

Toteutamme urakat myös pitkäkestoisilla sopimuksilla. Soita meille tai ota yhteyttä lomakkeella, niin keskustelemme mahdollisuuksista lisää!

ruoppaus

Poikkeuksellisen vahva ruoppaustoleranssi 

Vesirakennus Ojanen Oy on toteuttanut pitkään ja laadukkaasti vesistöjen ja vesialtaiden kunnostusprojekteja metsä-, öljy- ja kaivosteollisuudelle ja muille yksityisille sekä julkisille tilaajille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Meillä on yli 20 vuoden kokemus laadukkaasti toteutetuista projekteista.  

Mitä imuruoppaus on?

 

Imuruoppaus tarkoittaa vesipitoisen jätteen, lietteen tai maan poistamista veden alta imemällä ja pumppaamalla massa muoviletkua tai -putkea pitkin maalle. Geotuubi- ja polymeeritekniikan avulla pilaantuneet tai ylimääräiset maa-ainekset kuivatetaan uudelleen käytettävään tai helposti hävitettävään muotoon. 

Miten ruoppaus toteutetaan?

 

Imuruoppaus toteutetaan asiakkaan tarpeen ja suunnitelmien mukaan. Tilaaja hoitaa projektille luvat ja toteuttaa pohjatutkimuksen. Tarvittaessa autamme tilaajaa suunnittelussa. Projektin hinta ja aikataulu määritellään aina tapauskohtaisesti esimerkiksi altaan koon sekä sedimentin määrän ja laadun mukaan. Tilaaja hoitaa kuivatun maa-aineksen hävityksen tai uudelleenkäytön. Voimme myös tehdä tämän asiakkaan puolesta. 
 
Toteutamme myös vesistöjen ruoppauksia tarpeen mukaan. Olemme esimerkiksi syventäneet kanavia, avanneet umpeen kasvaneita väyliä ja rantoja ja ruopanneet satama-alueita. Työ tehdään Ely-keskuksen ohjeistuksen mukaan. 

Asiakkaidemme kokemukset

Alun perin pikimustasta vedestä tuli puhdistusprosessin tuloksena puronkirkasta. Kaiken lisäksi geotuubeihin pumpattu liete saatiin kuivatetuksi niin tehokkaasti, että se saatiin loppusijoitetuksi kaatopaikalle turvallisesti ja edullisesti.

Tero Toivanen, Joensuun kaupungin teknisen keskuksen johtaja

Alueella todettiin aikanaan ruoppaustarvetta, ja Ojanen valittiin ruoppausurakoitsijaksi. Alkuvaiheiden jälkeen urakoissa otettiin käyttöön geotube- säkit lietteen läjittämiseksi. Yhteistyö on sujunut koko ajan ongelmitta ja hyvin.

Miikka Jäntti, Neste Corporationin ryhmäpäällikkö

Urakoitsijaa valitessamme Vesirakennus Ojasen lukuisat hyvät referenssikohteet vakuuttivat meidät. Valinta osoittautui oikeaksi: Ojanen toteutti kohteen laadukkaasti sekä sovitulla budjetilla.

Peik Ellingsen. Christianian Soutuklubin puheenjohtaja

Vesirakennus Ojanen on osoittautunut sekä erittäin päteväksi että yhteistyökykyiseksi urakoitsijaksi. Voin lämpimästi suositellaan yhtiötä kaikille heidän palvelujaan tarvitseville.

Johan Nordback, Structor AB:n puhdistushankkeen projektipäällikkö

Moni urakoitsija piti ruoppauksen tarkkuusvaatimuksia liian tiukkoina. Ojasen yhtiö sen sijaan ilmoitti urakkakilpailun voittaneessa tarjouksessaan täyttävänsä nämä vaatimukset. Näin on myös tapahtunut, ja lopputuloksen laatu on ylittynyt niin reilusti, että olemme maksaneet yhtiölle tästä sopimuksen mukaiset bonukset.

Johan Nordback, Structor AB:n puhdistushankkeen projektipäällikkö

Referenssit

Tutustu toteuttamiimme projekteihin! 

Kaikki referenssit
JOENSUU, SUOMI

Penttilän saha-alue on pian asuinalue

Joensuun Penttilän vanha saha lopetti toimintansa vuonna 1988, jolloin 1940-1960-luvuilla kyllästeaineena käytetyn Ky 5 -yhdisteen vaikutusten laajuus…

Bogstad-järvi, Norja

Huippusoutajien suosima järvi uudistui Norjassa

Oslon lähistöllä sijaitseva Bogstadjärvi on ollut vuosien ajan aktiivisten soudunharrastajien ja myös kilpasoutajien suosima harjoittelupaikka…

Kemijärvi, Suomi

Kemijärven sellutehtaan sedimentit hyötykäyttöön

Selluloosaa on valmistettu Kemijärvellä 1960-luvulta aina vuoteen 2008. Tehtaan sulkemisen jälkeen Stora Enso päätti puhdistaa vanhan…

HUDIKSVALL, RUOTSI

Hudiksvallin satama-allas rupattiin puhtaaksi

Norlannissa Ruotsissa sijaitsevan Hudiksvallin satamapaikan perusti 1500-luvulla kuningas Kustaa Vaasa. Sahateollisuutta ja puutavaran vientiä Hudiksvallissa…

Ota yhteyttä imuruoppauksen ammattilaiseen 

Toimimme Punkalaitumelta käsin ympäri Suomen ja lisäksi esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa. Meiltä saat myös kattavat maanrakennus– ja kuljetuspalvelut. Ota yhteyttä, mikäli etsit tehokasta ja luotettavaa kumppania vesirakennusprojektiisi! 

Pyydä tarjous

Jätä meille kysely lomakkeen kautta tai ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla! 

Pyydä tarjous

Soita päivystykseen

Palvelemme myös kiireellisissä asioissa ja pystymme reagoimaan nopeasti! 

24/7 päivystys

vesirakennus ojanen logo

Vesirakentamisen ammattilainen vuodesta 2003

Tietoa meistä

Tarinamme
Laskutustiedot

Yhteystiedot

Kauppakuja 1
31900 Punkalaidun

+358500531530
sami.ojanen@vesirakennus.fi
Pyydä tarjous lomakkeella

Copyright © 2024 Vesirakennus Ojanen Oy